American Foxhound

American Foxhound

Den energiska spåraren

American Foxhound är en hundras som är känd för sin skicklighet på jakt och spårning, sitt starka sinne för lukt, och sin livliga, energiska natur. Denna ras, som härstammar från USA, har spelat en avgörande roll i landets historia och kultur, och fortsätter att vara en älskad följeslagare och arbetshund till denna dag.

Ursprung

American Foxhound utvecklades i USA under 1700-talet, speciellt för att spåra och jaga rävar. Denna ras är unik, då den är en av de få hundraserna som härstammar direkt från USA. American Foxhound är en direkt ättling till English Foxhounds, som importerades till Amerika under 1700-talet, men utvecklades sedan för att passa det amerikanska klimatet och terrängen.

Egenskaper och Temperament

American Foxhounds är kända för sin energi, intelligens och arbetsvilja. De är ivriga att behaga och älskar att vara i farten, vilket gör dem till utmärkta jakthundar. Dessa hundar är också kända för att vara goda sällskapsdjur, trots deras arbetsorienterade natur. De har en mild och vänlig inställning och går ofta bra ihop med andra hundar och barn.

Storlek

En typisk American Foxhound står mellan 53 och 64 cm i mankhöjd, med hanhundar som tenderar att vara på den större sidan av detta område. De väger mellan 29 och 34 kg, med en stark, muskulös byggnad som gör dem perfekt lämpade för långa, ansträngande jakter.

Utseende och Päls

American Foxhounds har en medellång päls som kommer i en mängd olika färger, inklusive svart, vitt, och tan. De har ett atletiskt och välproportionerligt utseende, med långa ben och en rak rygg. Deras uttrycksfulla ansikten, komplett med stora bruna ögon och flappande öron, ger dem en charmig och vänlig framtoning.

Hur mycket päls fäller en American Foxhound?

American Foxhounds har en tät, dubbel päls som kan fälla ganska mycket, särskilt under fällningssäsongen. Regelbunden borstning kan hjälpa till att hålla fällningen under kontroll och hålla hundens päls ser frisk och ren.

Är American Foxhounds familjevänliga?

Absolut! Trots deras bakgrund som jakthundar, kan American Foxhounds göra utmärkta familjehundar. De är milda, tålmodiga och vänliga med barn. Deras energi och uthållighet kan också göra dem till en bra lekkamrat för äldre barn och tonåringar. Dock, på grund av sin höga energinivå och behov av mental och fysisk stimulans, kanske de inte är lämpliga för alla familjer.

Införskaffande av en American Foxhound

Om du överväger att skaffa en American Foxhound, är det viktigt att förstå att denna ras kräver mycket motion och mental stimulans. De behöver också en konsekvent och kärleksfull uppfostran. Det är viktigt att bara köpa från en ansvarsfull uppfödare som fokuserar på hundens hälsa och temperament.

Hur många American Foxhounds finns det i Sverige?

I Sverige finns det 102 stycken registrerade American Foxhounds per 2022-12-31.