American Wolfdog

American Wolfdog

En majestätisk hybrid med vild ande

American Wolfdog, även känd som Wolf Hybrid, är en korsning mellan en hund och en varg. Denna unika ras är känd för sitt vargliknande utseende och mäktiga natur. Det är viktigt att notera att American Wolfdog inte är en ras för alla. Den kräver en erfaren ägare som förstår hur man hanterar och tränar denna speciella och utmanande hybrid.

Ursprung

American Wolfdog är resultatet av korsning mellan olika hundraser och vargar, vanligtvis gråvargar, men också andra vargarter. Dessa korsningar har skett både naturligt och genom människors inblandning. Det exakta ursprunget är svårt att spåra eftersom hybridisering har ägt rum under en lång tid. American Wolfdog är inte allmänt erkänd av många kennelklubbar på grund av sin hybridstatus.

Egenskaper och Temperament

American Wolfdogs är kända för att vara intelligent, lojal och besitter en stark förpackningsinstinkt. De kan vara självständiga, vilket kan göra träningen utmanande. Wolfdogs är också mycket aktiva och kräver mycket motion och mental stimulans. Deras beteende kan variera mycket beroende på andelen varg och hund i deras genetik.

Storlek

American Wolfdogs varierar kraftigt i storlek beroende på specifika genetiska linjer, men de är generellt sett en stor till jättestor ras. De kan väga mellan 30 till 70 kg och mäter ofta 65 till 90 cm vid manken.

Utseende och Päls

Med sin vargliknande kroppsbyggnad, spetsiga öron och gula ögon, har American Wolfdog ett mycket distinkt utseende. Deras päls är vanligtvis tjock och kan vara kort eller lång, beroende på den specifika genetiska blandningen. De finns i en mängd olika färger, inklusive vit, svart, grå, brun och tan.

Hur mycket päls fäller en American Wolfdog?

American Wolfdogs kan fälla ganska mycket, särskilt under våren och hösten när de byter päls. De kräver regelbunden borstning för att hantera fällning och hålla deras päls i gott skick.

Är American Wolfdogs familjevänliga?

American Wolfdogs kan vara vänliga och lojala mot sina ägare, men på grund av deras vargarv kan de vara reserverade eller ovänliga mot främlingar. De har starka flockinstinkter och kan vara skyddande mot sina familjemedlemmar. De passar bäst för hushåll utan små barn eller andra små husdjur.

Införskaffande av en American Wolfdog

Att skaffa en American Wolfdog är ett stort åtagande som kräver mycket tid, tålamod och förståelse. Dessa hundar behöver en ägare som är kunnig om rasens behov och beredd att tillgodose dem. Det är viktigt att bara köpa från ansvarsfulla uppfödare som kan bevisa att de följer riktlinjer för hälsa och välfärd.

Hur många American Wolfdogs finns det i Sverige?

I Sverige finns det 314 stycken registrerade American Wolfdogs per 2022-12-31.