Anglo-français de petite vénerie

 

En enastående jakt- och sällskapshund

Anglo -Français de Petite Vénerie, med sin rika jaktbakgrund och vänliga temperament, har blivit en värdefull tillgång för såväl jägare som familjer. Denna mångsidiga ras, som både kan spåra och jaga, har mycket att erbjuda för rätt ägare. Låt oss dyka djupare in i rasens historia, egenskaper och vad som krävs för att vara en ägare till en Anglo-Français de Petite Vénerie.

Ursprung

Anglo-Français de Petite Vénerie härstammar från Frankrike och är en blandning av flera franska och engelska hundraser, framförallt för jakt. Den är särskilt avsedd för att spåra rådjur och harp, men används också för att jaga vildsvin och annat vilt. Denna ras har en lång historia som sträcker sig tillbaka till 1500-talet, men det var inte förrän på 1900-talet som rasen officiellt erkändes.

Storlek

Denna ras är medelstor, med en mankhöjd som vanligtvis ligger mellan 48 och 56 cm, och en vikt mellan 18 och 30 kg.

Utseende och Päls

Anglo-Français de Petite Vénerie har en stark, muskulös kropp och ett ädelt utseende, med mörka ögon och stora, hängande öron. Pälsen är kort och slät, och kommer oftast i tricolor (vit, svart och tan), men kan också vara svart och vit eller vit och orange.

Hur mycket päls fäller en Anglo-Français de Petite Vénerie?

Som en kort pälsad ras, fäller Anglo-Français de Petite Vénerie inte mycket. Regelbunden borstning kan bidra till att hålla fällningen under kontroll och se till att pälsen hålls ren och glansig.

Hur mycket motion kräver en Anglo-Français de Petite Vénerie?

Som en jakt- och spårhund är denna ras mycket aktiv och kräver mycket motion. En lång daglig promenad, tillsammans med möjlighet till lek och löpning i ett säkert område, är idealiskt för denna ras.

Är Anglo-Français de Petite Vénerie familjevänlig?

Ja, trots sin jaktbakgrund är denna ras känd för att vara väldigt vänlig och går ofta bra ihop med barn. De är också kända för att komma bra överens med andra hundar, vilket kan vara en fördel i ett hem med flera hundar.

Införskaffande av en Anglo-Français de Petite Vénerie

Om du funderar på att skaffa en Anglo-Français de Petite Vénerie, bör du vara beredd på att tillgodose dess höga energinivåer och motioneringsbehov. Eftersom det här är en ras som gillar att spåra, kan den ha en stark dragningskraft mot dofter, så det är viktigt med tidig träning och socialisering. Dessa hundar gillar också att vara en del av familjen, så de bör inte lämnas ensamma för länge.