Australian Silky Terrier

Australian Silky Terrier


Den Charmiga Lilla Terriern


Australian Silky Terrier, även känd som Silky Terrier, är en liten hundras känd för sin livliga personlighet och eleganta, silkeslena päls. Dessa lättskötta små hundar är kända för att vara intelligenta, självständiga och mycket lojala mot sina familjer.

Ursprung

Australian Silky Terrier har sitt ursprung i Australien under 1800-talet, där de utvecklades genom korsning av Yorkshire Terrier och Australian Terrier. Dessa hundar var ursprungligen avsedda att vara skadedjursbekämpare, men de har sedan dess funnit sin plats som sällskapshundar i hem över hela världen.

Storlek

Som en liten hundras, mäter en vuxen Silky Terrier vanligtvis mellan 23-26 cm i höjd vid manken och väger mellan 3.5-4.5 kg.

Utseende och Päls

Australian Silky Terriers är eleganta och välproportionerade, med en fin, silkeslen päls som faller rakt ner på båda sidor av ryggen. Pälsfärgen varierar från blå och eldfärgad till blå och silver. De har upprättstående öron, mörka, uttrycksfulla ögon och en upprättstående svans.

Hur mycket päls fäller en Australian Silky Terrier?

Trots sin långa päls, fäller Silky Terriers relativt lite. De är dock inte helt allergivänliga. Regelmässig borstning och pälsvård är nödvändig för att bibehålla deras fina päls och förhindra tovor och mattor.

Hur mycket motion kräver en Australian Silky Terrier?

Silky Terriers är aktiva små hundar som kräver regelbunden motion för att hålla sig glada och friska. En daglig promenad kombinerat med lite inomhuslek eller lek i en inhägnad trädgård brukar vara tillräckligt för att tillgodose deras behov.

Är Australian Silky Terrier familjevänlig?

Silky Terriers är kända för att vara lojala och kärleksfulla mot sina familjer. De kommer vanligtvis bra överens med barn, men på grund av sin lilla storlek bör interaktioner med mycket små barn alltid övervakas för att förhindra oavsiktlig skada.

Införskaffande av en Australian Silky Terrier

Silky Terriers är utmärkta sällskapshundar för individer och familjer. De är relativt lätta att sköta när det gäller motion, men deras päls kräver regelbundet underhåll. Innan du skaffar en Silky Terrier, bör du vara beredd på att tillgodose deras behov av socialisering, träning och regelbunden pälsvård. Om du kan erbjuda detta, kommer en Australian Silky Terrier säkert att göra ett underbart tillskott till ditt hem.