Basset bleu de gascogne

En Lågbent Fransk Spårhund


Basset bleu de gascogne, med sina djupa, uttrycksfulla ögon och blå päls, är en hundras full av charm och karaktär. Ursprungligen avlad i Frankrike för att jaga i dungen av Gascogne, har denna unika hundras blivit känd över hela världen för sin tillgivenhet, intelligens och anpassningsförmåga. Deras underbara personligheter och exceptionella jaktinstinkter gör dem till en oemotståndlig följeslagare för både familjer och entusiastiska jägare. De har en mängd kvaliteter som gör dem till en ojämförlig kamrat, inklusive deras tålmodiga temperament, robusta hälsa, och deras djupa hängivenhet till sina människor. Allt detta, tillsammans med deras enastående förmåga att spåra dofter, gör Basset bleu de gascogne till en riktigt exceptionell hundras.

 

Ursprung

Basset Bleu de Gascogne härstammar från sydvästra Frankrike och är en av flera basset-raser, alla lågbenta jakthundar. Rasen har utvecklats för att kunna följa rådjur och harar på egen hand.

 

Storlek

Basset Bleu de Gascogne är en medelstor hundras. Hanar står mellan 34-38 cm höga vid manken, medan tikar oftast är något mindre.

Utseende och päls

Rasen har en stark, robust kropp och långa öron som når förbi spetsen av nosen när de dras framåt. Den har en distinkt blåaktig päls, som faktiskt är en tät mönstring av svarta och vita hår. Pälsen är kort och kräver inte mycket underhåll.

Hur mycket päls fäller en Basset Bleu de Gascogne?

Basset Bleu de Gascogne fäller måttligt mycket, men fällningen kan minimeras med regelbundna borstningar. En veckovis borstning bör räcka för att hålla pälsen i bra skick.

Egenskaper och temperament

Basset Bleu de Gascogne är känd för sin tåliga natur och sitt gott humör. Rasen är självständig men älskar sällskap och är oftast väluppfostrad och lättlärd. Dess starka spårningsinstinkter gör den dock lätt distraherad.

Är Basset Bleu de Gascogne familjevänlig?

Ja, Basset Bleu de Gascogne är mycket familjevänliga och uppskattar sällskap. De kommer överens bra med barn och andra husdjur och passar bra in i de flesta familjer.

Hur mycket motion kräver en Basset Bleu de Gascogne?

Trots sin låga höjd har Basset Bleu de Gascogne mycket energi och kräver regelbunden motion. Långa promenader, lek i trädgården eller möjlighet att följa spår kommer att hålla denna aktiva hund nöjd.

Införskaffande av en Basset Bleu de Gascogne

Om du överväger att skaffa en Basset Bleu de Gascogne bör du förbereda dig för en aktiv och självständig hund som älskar att vara ute och följa spår. De passar bäst i ett hem där de kan få gott om motion och mental stimulans. Basset Bleu de Gascogne kommer att uppskatta ett hem med en stor trädgård där den kan springa och leka, men de bör alltid vara under uppsikt på grund av deras jaktinstinkter.