Basset fauve de bretagne

En Mångsidig Jakthund Från Frankrike


Basset Fauve de Bretagne, också känd som den "lilla lejonhunden" på grund av sin modiga attityd, är en sällskaplig och familjevänlig hundras med ursprung i Frankrike.

Ursprung

Basset Fauve de Bretagne härstammar från regionen Bretagne i nordvästra Frankrike. Ursprungligen avlad för jakt, är denna basset en tuff och målmedveten hund som älskar att jaga.

Egenskaper och temperament

Basset Fauve de Bretagne är känd för sin uthållighet och envishet i jakt, men är också känd för sitt vänliga och tillgivna natur hemma. De är lätta att träna och älskar att vara runt människor, vilket gör dem till utmärkta familjehundar.

Storlek

En mindre hundras, Basset Fauve de Bretagne når en höjd på ungefär 32-38 cm vid manken, med hanar som oftast är något större än tikar.

Utseende och päls

Rasen har ett kompakt och muskulöst kropp, med ett huvud som är lite längre än det är brett. Dess päls är kort, grov och tät, och varierar i färg från rött till blekt vete.

Hur mycket päls fäller en Basset Fauve de Bretagne?

Basset Fauve de Bretagne fäller måttligt mycket. Regelbunden borstning hjälper till att minska mängden löst hår och håller pälsen i bästa skick.

Är Basset Fauve de Bretagne familjevänlig?

Absolut! Basset Fauve de Bretagne älskar sällskap och trivs i en familjemiljö. De kommer överens väl med barn och andra husdjur, vilket gör dem till ett bra val för familjer.

Hur mycket motion kräver en Basset Fauve de Bretagne?

Som en tidigare jakthund har Basset Fauve de Bretagne mycket energi och kräver regelbunden motion. Dagliga promenader, lek i en inhägnad trädgård och mentala utmaningar kommer att hjälpa till att hålla denna ras glad och frisk.

Införskaffande av en Basset Fauve de Bretagne

När du överväger att skaffa en Basset Fauve de Bretagne, bör du vara beredd att tillgodose dess behov av fysisk aktivitet och mental stimulans. Dessa hundar gör bäst i hem där de får gott om motion och stimulans, och de älskar att tillbringa tid med sin familj. De är också lätta att träna och anpassar sig väl till olika livsstilar.