Beagle Harrier

En Aktiv och Kraftfull Jakt- och FamiljehundBeagle Harrier är en sällan skådad men ändå fängslande hundras. Den kombinerar egenskaper av sina två namngivande raser, Beagle och Harrier, vilket skapar en stark, snabb och mycket energisk hund. Beagle Harriers är lika hemma på jaktmarken som de är i ett familjehem, förutsatt att de ges tillräckligt med motion.

Ursprung

Beagle Harrier härstammar från Frankrike och är resultatet av en korsning mellan Beagle och Harrier under 1800-talet. Målet var att skapa en medelstor jakthund som var snabb och uthållig nog att jaga rådjur och hare, samtidigt som den behöll den starka luktsinnet från Beagle.

Egenskaper och Temperament

Som en aktiv och energisk hundras, älskar Beagle Harrier att vara ute och röra på sig. De trivs bäst i ett hem där de får regelbunden motion och mental stimulans. De är kända för att vara väldigt lojala och hängivna till sina ägare, och de kan vara mycket sociala och lekfulla hundar. Dock kan deras starka jaktinstinkt göra att de ibland kan vara svåra att återkalla om de får upp ett spår.

Storlek

Beagle Harrier har en medelstorlek för en jakthund. Den väger mellan 19 och 21 kg och når en höjd på 45-50 cm vid manken.

Utseende och Päls

Beagle Harrier liknar både Beagle och Harrier i utseende, med en robust kropp, korta ben och hängande öron. Pälsen är kort och tjock, och kommer i en variation av färger, inklusive trefärgad, svart och vit, och olika nyanser av tan och brun.

Hur mycket päls fäller en Beagle Harrier?

Beagle Harrier fäller en medelmängd päls, och ägare bör vara beredda på regelbunden borstning för att hålla fällningen under kontroll. Under ruggningsperioderna kan fällningen vara mer intensiv.

Är Beagle Harrier familjevänlig?

Ja, Beagle Harrier kan vara en utmärkt familjehund. De är kända för att vara tåliga och lekfulla, och de går vanligtvis bra överens med barn. Men, som alla hundar, bör interaktioner mellan hundar och små barn alltid övervakas.

Hur mycket motion kräver en Beagle Harrier?

Beagle Harriers kräver mycket motion på grund av sin aktiva natur och jaktursprung. Dagliga promenader och lek är nödvändiga för att hålla denna ras lycklig och hälsosam.

Införskaffande av en Beagle Harrier

Att välja en Beagle Harrier som sällskapshund bör innebära noggrann övervägning. De behöver en ägare som kan ge dem den motion och stimulans de behöver, och en miljö där de kan utforska och använda sina jaktinstinkter på ett säkert sätt. Men för rätt familj kan en Beagle Harrier vara en lojal, livlig och kärleksfull kompis.