Bluetick coonhound

En Ståtlig Jägare med Sydstatscharmen Intakt

Bluetick Coonhound är en hundras känd för sin uthållighet, sin skarpa näsa och sitt djupa, melodiösa skall. Dessa hundar är klassiska amerikanska jägare som har blivit värderade familjemedlemmar. Med sin unika blåmärkta päls och sitt lojala temperament, gör Bluetick Coonhound både ett starkt intryck och en varaktig bindning.

Ursprung

Bluetick Coonhound härstammar från USA, särskilt de södra delarna. De är resultatet av att korsa olika hundraser inklusive Bleu de Gascogne, Foxhound och English Coonhound för att skapa en hund med en utmärkt förmåga att spåra och jaga vilt, främst tvättbjörnar.

Egenskaper och temperament

Bluetick Coonhound är känt för sitt modiga, bestämda och hårt arbetande temperament. Dessa hundar är utmärkta spårhundar och besitter en stark jaktinstinkt. Trots deras arbetsvilja, är de också kända för sin kärleksfulla och lojala natur, vilket gör dem till en utmärkt familjehund.

Storlek

Bluetick Coonhounds är en stor ras, med hanar som mäter mellan 55 och 69 cm i höjd och tikar mellan 53 och 64 cm. De väger mellan 20 och 36 kg.

Utseende och päls

Bluetick Coonhound är mest känt för sin tjocka, mörka päls som är prickad med ljusare blå märken. Deras öron är långa och hängande, och deras uttryck är ofta beskrivet som varmt och vänligt.

Hur mycket päls fäller en Bluetick Coonhound?

Bluetick Coonhound fäller måttligt och kräver regelbunden borstning för att hålla sin päls frisk och fri från lösa hår. Trots detta, kan de lätt anpassa sig till att leva både inomhus och utomhus.

Är Bluetick Coonhound familjevänlig?

Ja, Bluetick Coonhounds är utmärkta familjehundar. De är kända för sin vänliga och lojala natur, och deras förmåga att komma överens med barn och andra husdjur. Deras energiska och lekfulla natur gör dem till en utmärkt lekkamrat för äldre barn.

Hur mycket motion kräver en Bluetick Coonhound?

Bluetick Coonhounds är mycket aktiva och kräver regelbunden motion för att hålla dem friska och lyckliga. Långa promenader, lek i trädgården, och aktiviteter som spårning och agility kan hjälpa till att uppfylla deras behov av både fysisk och mental stimulans.

Införskaffande av en Bluetick Coonhound

Bluetick Coonhounds är lojala och kärleksfulla hundar, men de kräver också mycket engagemang och tid. Deras höga energinivåer och behov av regelbunden motion kan vara utmanande för första gången hundägare. Men för de som är beredda att möta dessa behov, kommer en Bluetick Coonhound att vara en oslagbar följeslagare och familjemedlem.

Hur många Bluetick Coonhound finns det i Sverige?

I Sverige finns det 39 stycken registrerade Bluetick Coonhound per 2022-12-31