Cane Corso

Cane Corso
Den mångsidiga och stolta vakthunden från Italien

Cane Corso, en ädel och kraftfull hundras från Italien, är känd för sin skicklighet som vakthund och följeslagare. Med sina starka och atletiska proportioner kombinerat med en intelligent och lojal natur, har Cane Corso funnit en plats i hjärtan hos många hundälskare runt om i världen.

Ursprung

Cane Corso härstammar från Italien och dess historia sträcker sig tillbaka till det romerska riket där de användes som krigshundar och vakthundar. Rasen spelade en vital roll i det lantliga livet genom att vakta gårdar och hjälpa till med arbete. Även om rasens popularitet svängde under 1900-talet, har den återfått sin styrka och är idag en uppskattad och respekterad ras globalt.

Egenskaper och Temperament

Cane Corso är känd för sin intelligens, lojalitet och skyddsinstinkt. Rasen är modig och självsäker men kärleksfull mot sin familj. Med rätt träning och socialisering kan Cane Corso bli en utmärkt familjehund som passar bra med barn och andra husdjur.

Storlek

Cane Corso är en stor hundras med en vikt som varierar mellan 40 och 50 kg, och en höjd på ungefär 60 till 70 cm vid axeln.

Utseende och Päls

Med en kort och tjock päls som finns i olika färger som svart, grå och brindle, är Cane Corso imponerande att skåda. Pälsen är lättskött och behöver endast regelbunden borstning för att hålla den frisk och ren.

Hur mycket päls fäller en Cane Corso?

Cane Corso fäller måttligt och kräver regelbunden borstning för att kontrollera fällningen och hålla pälsen i gott skick.

Är Cane Corso familjevänlig?

Ja, Cane Corso kan vara en underbar familjemedlem med rätt träning och uppväxt. Rasens naturliga vaktinstinkt gör den till en pålitlig beskyddare av hemmet, men den är också känd för sin kärlek och tillgivenhet mot familjen.

Införskaffande av en Cane Corso

Att skaffa en Cane Corso är ett stort åtagande som kräver förståelse för rasens unika behov. Rätt träning, socialisering och mental stimulans är avgörande för att denna stolta och starka ras ska trivas som en del av familjen.